2018. február 21. Az e-mobilitás lesz az egyik fő témája a Nemzetközi energia és innovációs fórumnak

Az e-mobilitás, az innováció és a fenntartható energiatermelés lesz a fő témája a február 27-28-án Budapesten megrendezendő 25. Nemzetközi energia és innovációs fórumnak.

Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. igazgatóságának elnöke, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a fórumról szerdán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a magyar útdíjfizetési rendszert, a HU-GO-t tíz hét alatt hozták létre, működése első 2,5 hónapjában behozta a kiépítési költségét, éves fenntartási költségét pedig másfél hónap alatt kitermeli.

A magyar útdíjfizetési rendszer iránt jelentős nemzetközi érdeklődés mutatkozik, a gyakorlatot az Európai Bizottság és a Világbank is ajánlja alacsony üzemeltetési költsége és innovatív megoldása miatt – mutatott rá a NÚSZ elnöke.

Steier József, a konferenciát rendező Sunwo Stratégiai Energia Technológiákat Fejlesztő és Szolgáltató Zrt. alapítója elmondta, hogy fórum évről évre bemutatja a nemzetközi folyamatokat, és ezzel segíti a magyar energiaipart. A fórumot először rendezik Esztergom és Visegrád után Budapesten, hogy közelebb hozzák a döntéshozókhoz az információkat.

A szervezők tájékoztatása szerint a konferencián a magyar előadók mellett marokkói és kanadai szakemberek is előadást tartanak.