2017. szeptember 27. További könnyítést hozhat a Könnyű Közmű Program

Kedvező fogadtatásra talált, hogy valamennyi vállalkozás előtt megnyitottuk a közműcsatlakozással járó munkák elvégzésének lehetőségét – jelentette ki Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara építésügyi kollégiumának közös elnökségi ülésén.

A politikus a Könnyű közmű program kapcsán azt mondta, elsősorban magánszemélyeknek, valamint a kis-és középvállalkozásoknak jelent ez könnyebbséget. Kiemelte, hogy szeptembertől megszűnt a szolgáltatók monopóliuma, önkéntes regisztráció után a megfelelő képesítéssel és gyakorlattal rendelkező vállalkozó szakember elvégezheti a közműcsatlakozást, nem csupán azok, akiket a szolgáltató ajánl. Ezzel utóbbiak monopóliumát sikerült megszüntetni. Emellett törvénymódosítást kezdeményeztek annak érdekében, hogy a közműcsatlakozás még könnyebben és gyorsabban elvégezhető legyen.

A Magyar Hírlap kérdésére Bartal Tamás azt mondta, olyan javaslatot tárgyalnak, amely a közműkiépítések engedélyezését teszi egyszerűbbé és gyorsabbá, szeretnék, ha egyes esetekben elegendő lenne azok utólagos bejelentése. A javaslat pontos tartalmát a Kormányinfón teszik közzé. Szerinte már az eddigi változtatások is jelentős könnyítést hoztak.

A képen Bartal Tamás Koji Lászlóval, az ÉVOSZ elnökével látható.