2016. április 20. Bartal Tamás üdvözölte az MFB Pont közvetítői szerződések megkötését

Bartal Tamás helyettes államtitkár beszédet mondott az MFB Pontok megnyitására irányuló közvetítői szerződések aláírása alkalmából a Magyar Fejlesztési Bank  Zrt. (MFB) székhelyén tartott eseményen.

A Miniszterelnökség helyettes államtitkára emlékeztetett, hogy a Széchenyi2020 európai uniós fejlesztési programban elérhető visszatérítendő támogatások terén több, mint 700 milliárd forintos keretösszeg áll a pályázók rendelkezésre. A kormány célja az, hogy ez a forrás könnyen, gyorsan és olcsóbban elérhető legyen a vállalkozások a lehető legszélesebb körében. A kormány az uniós, visszatérítendő források új értékesítési hálózat megszervezésével az MFB-t bízta meg, amely közbeszerzést írt ki a hálózatban szerepet vállaló hitelintézeti partnerek kiválasztására.

Az MFB által a visszatérítendő támogatások új értékesítési hálózatának kialakítására kiírt közbeszerzési eljárás lezárult.

A Takarékbank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt. konzorciuma nyerte el a pályázaton az MFB Pontok hálózatában való részvétel jogát. Az első huszonhat MFB Pont a fővárosban és a megyei jogú városokban május második felétől várja a vállalkozásokat.

A Pontok bővítésére ad lehetőséget május 20-ig kiírandó második közbeszerzés, mely során a 442 MFB Pontot további, akár több száz Pont megnyitása követi majd az év végéig.